Město, které nespí, v krajině plné snů. Island Mint naplnili klub na Eurosonicu v Holandsku

14. únor 2024

V pořadu Stage si můžete poslechnout část koncertu Island Mint, který kapela odehrála na letošním ročníku největšího evropského showcaseového festivalu Eurosonic. Díky výhře v exportní soutěži Czeching získali možnost prezentovat se před hudebními profesionály a navázat cenné kontakty.

Island Mint před třemi lety vydali debutové EP Hazy Days, následovalo dlouhohrající album Irreality a na podzim roku 2023 přidali EPčko All Studium No Punctum. Skladba Insomnia Town z posledního ze jmenovaných releasů posloužila jako soundtrack oficiálního promo videa festivalu.

V nizozemském Groningenu se Island Mint za podpory managementu a týmu Radia Wave snažili na svůj koncert ve výloze klubu Huiz Maas nalákat co nejvíce lidí. Pomohly s tím například personalizované Prší karty s QR kódem. Večer pak už hlásili, že sál je narvaný k prasknutí. Gratulujeme!

Jak se kapele Island Mint povedl koncert na Eurosonicu? Poslechněte si část jejich živáku v rámci pořadu Stage.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.