O pořadu Pochlap se

„Někdy hodně mlčíme, jindy moc řečníme, ale často se bojíme opravdu otevřeně mluvit,“ říká autor podcastu Pochlap se Václav Rouček. V rozhovorech s kluky a muži z různých společenských bublin otevírá otázky dnešní maskulinity. Co vlastně dnes znamená být chlap, kdy kluci brečí a jaké mají vzory?

„Většina lidí mě zná jako zpěváka a hudebního producenta, skladatele. Ale jsem taky hokejista, designér, syn a čerstvý táta. Rolí mám za svých 31 let v repertoáru docela dost. A zajímá mě, jak se s tím perou ostatní. Jak dnes vlastně zvládáme roli chlapa a jak o ní přemýšlíme v našich světech, kruzích a rodinách?“

Václav zve k mikrofonu sportovce, hudebníky, podnikatele i umělce: „Pochlap se není platforma pro ‚nadsamce‘ nebo absolutní vzory. Pokud se nechceš inspirovat, můžeš jenom poslouchat.“

Pořad Pochlap se můžete na Radiu Wave poslouchat od 21. března každou neděli večer od 20:00.

O autorovi:

Václav Rouček je hudební interpret, designér, sportovec a čerstvý táta. S projektem VR/NOBODY získal nominaci na Anděla nebo výhru ankety Czeching 2015 na Radiu Wave. Vytvořil 2 dlouhohrající alba, 3 EPčka a nekonečno nadesignovaných projektů ve studiu manGoweb.

Historie pořadu: Pochlap se vysíláme od března 2021.

Pořad připravují

Další pořady

  • Stopy

    Hudební projekt Radia Wave, který spojuje nerdskou fascinaci rozhlasovým archivem s láskou k elektronické hudbě. Sto let rozhlasu vysamplovaných v jedinečných skladbách.

  • Modeláři

    Modeláři jsou informovaná i fanouškovsky zanícená sonda do žánrů hardcoru, metalu, punku i temných odvětví ambientu. 

  • Lit

    Lit je zapálený podcast o literatuře a knihách. Zveme si hosty a hostky, se kterými si povídáme o tom, co čteme a proč. Chceme vědět víc a taky sebe i vás inspirovat.

  • Normy

    Normy je název cyklu autorských podcastových dokumentárních sérií Radia Wave. Zpracovávají mnohdy provokativní a pro řadu lidí neobvyklá témata v životě mladých lidí.