Za mladé Japonce randí rodiče a lékařky operují lépe než doktoři. To jsou nej zprávy týdne

15. září 2023

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejšťavnatější bifteky ze zpravodajského podnosu. Jako obvykle se Mikrovlnky zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu jako milovnici Asie zaujala informace o tom, že v japonském městě Ósaka se v jedné místnosti sešla skupina asi 60 mužů a žen. Všichni přišli za jedním účelem  aby našli pravou lásku. Nejedná se ale o obyčejnou speed-datingovou akci. Zúčastnění totiž partnera nevybírají pro sebe, ale pro své dospělé, stále svobodné děti.

Zuzanu jako fanynku medicíny v dobrém šokovala zpráva o tom, že operace prováděné muži chirurgy vedou k většímu počtu problémů, než když operují ženy. Potvrdily to hned dvě studie. 

Nesměla chybět nějaká ta krimizpráva, tentokrát z Plzeňska: původce černé skládky, který na cestu vyházel desítky pytlů, slibuje, že je uklidí.

Je mezi slušným bordelářem, šikovnými doktorkami a single mladými Japonci nějaká tajnosnubná souvislost? Vůbec ne, míní Mikrovlnky. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka