Žena na svatbě podávala staré jídlo a v Brně řádila odpůrkyně slimáků. To jsou nej zprávy týdne

9. červen 2023

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejlahodnější ostružiny ze zpravodajské zahrádky. Jako obvykle se zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Zuzanu jako milovnici šetření zaujala zpráva o tom, že se žena, která svým dvěma dcerám v rozmezí osmi měsíců zajišťovala svatební občerstvení, pokusila zamezit plýtvání jídlem i penězi. Na rautu prý nechala servírovat staré zbytky jídla, ale její dcery si toho všimly.

Ivanu jakožto milovnici denimu a ekologie upoutala informace o tom, že přibývá lidí, kteří omezují praní oblečení. Šetří to materiály i čas. Potřebu často prát ale mnozí lidé přehodnocují nejen v zájmu udržování oblečení v dobrém stavu, ale i kvůli obavám o životní prostředí nebo strachu z rostoucích nákladů na elektřinu. Jednou z možností je například vystavit své kousky UV záření nebo je jen prostě vyvětrat.

Nesměla chybět nějaká ta krimizpráva z Brna. Po střeše tamní zoologické zahrady skákala zfetovaná žena bez trička, protože se bála útoku slimáků.

Je mezi divočinou v zoo, sporadickým praním a až příliš šetřivou mámou nějaká tajnosnubná souvislost? Vůbec ne, míní Zuzana s Ivanou, ale to přeci vůbec nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.