Česat mouchám chloupky je slast, říká entomolog

8. květen 2024

Ivana a Zuzana se ve studiu tentokrát přivítaly s entomologem a makroekologem Petrem Keilem. S ním si povídaly o dost neobvyklých věcech, třeba o lásce ke hmyzu, nestingu a randění po rozvodu.

Petr se rozvykládal o tom, že jeho první hmyzí láska byla kněžice páskovaná. Ivanka si z něj dělala legraci a ptala se, jestli mají entomologové před jejich výzkumným ústavem sochu Ferdy Mravence. Petr pokračoval, že si v kabinetu během studií udělal masivní sbírku much, ale ženy to moc neuhranulo. Jeho ale bavilo mouchám česat chloupky a rovnat je do řad.

Petr pak přistoupil k dalšímu tématu: stalo se mu totiž, že po rozvodu už jako tatínek od dětí začal znovu randit. Je to prý ale velmi komplikované, protože se často schází zase s matkami od dětí a společného času je málo. Petr nicméně radil, že nedoporučuje na seznamovacích aplikacích lidi ghostovat nebo se k nim chovat škaredě, pokud se randíčko nepovede.

Posledním tématem byl nesting, tedy metoda střídavé péče, kdy se rodiče u dětí střídají v jednom bytě, což je ale nutí k tomu, aby měli ještě dva další byty, kde přebývají, když zrovna nejsou s potomky.

Zuzana pak ještě popovídala o svém dědovi, který se neustále ženil a rád měnil identitu - a pak už se mohlo jít pomalu domů.

Chcete si popřemítat o tom, do jaké mouchy byste se zamilovali? Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty o hmyzí říši a pravděpodobně se Vám to povede.

Spustit audio